Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS TARCALON

Az ünnepségek már augusztus 18-án megkezdődtek több településen is, ide tartozott Tarcal, ahol a délutáni órákban rendezték meg az ünnepi megemlékezést. A Hősi Emlékparkban gyűltek össze a megjelentek, ahol a Tarcali Hagyományőrző Népdalkör előadását hallhatták.

Ezt követően az önkormányzat, a történelmi egyházak és az intézmények képviselői koszorút helyeztek el. Innen vonultak át a római katolikus templomba, ahol Györgyné Újvári Mária köszöntötte az összegyűlt tömeget. Butta László a település polgármestere megtartotta ünnepi beszédét, amiben egyaránt megemlékezett Szent István állam- és egyházalapító szerepének fontosságáról. Szent István amellett, hogy kiépítette a feudális alapokon működő vármegyerendszert, közben megalapította a magyar keresztény egyházat. A számos bátor és példaértékű cselekedetét, valamint fiának hagyott tanításait nem csak utódainak, hanem nekünk is meg kell őriznünk és meg is kell fogadnunk azokat. A polgármester úr beszédét az Ó, Szent István, dicsértessék első két strófájával zárta. Ezt követően Negrutz Ágoston agrárminiszteri főtanácsadó is megemlékezett az államalapító királyunkról. Hangsúlyozta a tőle kapott örökség megőrzésének nélkülözhetetlenségét, hiszen a hősökre csak úgy lehet igazán megemlékezni, ha mi is az ő mintájukra cselekszünk. A Szent Istvánnak köszönhető, egy évezredes örökség nélkül a világon ma talán nem is ismernék a magyar népet, aminek augusztus 20-án a születését ünnepeljük együtt. Azért, hogy újabb ezer év múlva is itt álljon az önálló Magyarország Európában, a mi rendeltetésünk, hogy nemzedékről nemzedékre tovább adjuk Szent István örökségét.

Az ünnep egyik legmeghatározóbb hagyománya az új kenyér megszentelése, amihez közreműködtek Tarcal egyházi képviselői: Polyák Péter parókus, Szűcs Zoltán plébános és Kovács Attila lelkész. Megáldották a mindennapi jólétet jelképező kenyeret, amit hálaadás és közös imádság erősített. Butta László szelte fel a már megszentelt kenyeret, miközben Negrutz Ágoston bejelentette, hogy az idei búzatermés bőséges lett, így emiatt jövőre sem kell aggódnia a magyar népnek. Az ünnepség a népdalkör énekeivel folytatódott, zárásként pedig Gőbölös Krisztina és Kádár Szabolcs előadását hallhatták a megjelentek.

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 72

Yesterday 1348

Week 1830

Month 14395

All 731322

Currently are 140 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions