Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

MAJDNEM GYALOGOSOKAT GÁZOLT A ZEBRÁN

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság járőrei egy súlyos szabálytalanságra figyeltek fel 2023. február 3-án a reggeli órákban a Mátyás király utcában. Egy 36 éves mezőkövesdi férfi úgy közlekedett autójával, hogy nem biztosított elsőbbséget a zebrán áthaladó gyalogosok részére, akik a veszélyhelyzetet észlelve, - hogy az ütközést elkerüljék - hirtelen jobbra léptek.

A sofőr miután észlelte a problémát vészfékezve tudott csak megállni. A rendőrök a férfit még a helyszínen intézkedés alá vonták, majd előállították a rendőrkapitányságra, ahol a hatóság négy hónapra eltiltotta a vezetéstől és harmincezer forint pénzbírsággal sújtotta. A sofőr meghallgatásakor a szabálysértés elkövetését elismerte. A Mezőkövesdi Rendőrkapitány Közlekedésrendészeti Osztálya az alábbiakra hívja fel a gyalogosok és a gépjárművetők figyelmét:

- A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a járművezetőknek elsőbbséget kell adniuk a gyalogosoknak!

- Útkereszteződésnél a bekanyarodó járművel - akkor is, ha nincs kijelölt gyalogos-átkelőhely - elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, ha azon az úttesten megy át, amelyre a jármű bekanyarodik!

- Azt a helyet, ahol a gyalogosoknak elsőbbsége van, a jármű vezetőjének csak olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy az elsőbbségadási kötelezettségének eleget tudjon tenni!

- A jármű vezetőjének a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel szabad megközelítenie, hogy a járművel, amennyiben szükséges, a gyalogos-átkelőhely előtt meg is tudjon állni!

- A kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt megálló vagy forgalmi okból álló jármű mellett meg kell állni és csak akkor szabad továbbmenni, ha ezzel nem sértik meg a gyalogosok elsőbbségi jogát!

- A gyalogosoknak is figyelniük kell! Nem léphetnek le váratlanul az úttestre és kötelesek a legrövidebb úton átmenni!

- Nem tehetnek olyat, amellyel zavarják, vagy megtévesztik a járművezetőket! Olyan helyen, ahol a járművekkel szemben nincs elsőbbségük, mielőtt az úttestre lépnek, kötelesek meggyőződni arról, hogy nem fogják zavarni a járműforgalmat!

- Nem léphetnek az úttestre, ha a jármű már olyan közel van, hogy nem tudnak átmenni előtte anélkül, hogy megzavarnák a járművezetőt!

Fotó: Illusztráció

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Globo Konyha

14:30 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 249

Yesterday 548

Week 1704

Month 10824

All 684826

Currently are 101 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions