Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

VÍZÓRALEOLVASÓNAK ADTA KI MAGÁT, A BÍRÓSÁG LETARTÓZTATTA

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, aki Miskolcon négy idős, megromlott egészségi állapotú sértett ingatlanából vehetett magához készpénzt és értéktárgyakat.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított – magát vízóraleolvasónak kiadva – 2022. július 29-én három belvárosi lakásba is bejutott, ahol az idős lakók figyelmét elterelve eltette azok pénztárcáját a bennük lévő 8-10 ezer forinttal, míg egy másik esetben a nagyszoba foteljában lévő sálak tetszettek meg neki. A terhelt augusztus 12-én is folytatta a kifosztási cselekmények sorát, ekkor a 75 éves sértettel azt hitette el, hogy számlafizetési tartozása van, melyet nála rendezhet.

Míg az asszony pénzváltási szándékkal a szomszéd lakásba csengetett, a gyanúsított a nappaliban lévő cipősdobozban tárolt 200.000 Ft készpénzt eltette. Cselekményei alkalmasak lehetnek a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntettének megállapítására, amely – bizonyítottság esetén – akár 7 és fél évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés lehetséges tartamára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, e tényt személyi körülményei sem ellensúlyozzák. Tartani kell attól is, hogy az időskorú sértett tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével a bizonyítás lefolytatását meghiúsítaná, megnehezítené. Reális továbbá annak a lehetősége, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el. A bíróság fenti indokok miatt 2022. szeptember 15. napjáig elrendelte a nő letartóztatását. A végzés végleges.


Fotó: origo.hu

Online televízióadás

online television

Hirdetések

Tanulj tovább Sárospatakon!

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

                 

Hirdetés

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

14:00 Youtube Hiradó

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 77

Yesterday 643

Week 77

Month 1732

All 457387

Currently are 317 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions