Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

Jubileumi Zempléni Fesztivál

Augusztus 13. és 22. között rendezik meg a 30. Zempléni Fesztivált. Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb zenés eseménysorozatán közel 70 kulturális, turisztikai és gasztronómiai program várja a helyi közönséget és az ország más vidékeiről érkezőket egyaránt.
A Duo Klavi Art, azaz Bizják Dóra és Zentai Károly zongorajátéka nyitotta meg július 6-án Sárospatakon az idén 30. alkalommal megrendezésre kerülő Zempléni Fesztivál sajtótájékoztatóját. A helyi művelődési központban megtartott eseményen Turjányi Miklós fesztiváligazgató, Hollerung Gábor művészeti vezető, dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő és Csatlósné Komáromi Katalin, a Művelődés Háza és Könyvtára igazgatója informálta a résztvevő települések polgármestereit és az újságírókat.

Turjányi Miklós örömmel jelentette be, hogy a tavalyihoz hasonló anyagi ráfordítással rendezhetik meg a jubileumi fesztivált, és ebben nagy szerepe van dr. Hörcsik Richárdnak, aki a kezdetek óta segíti a rendezvényt a szükséges összegek előteremtésében. Az országgyűlési képviselő beszédében úgy fogalmazott, hogy fontos mérföldkőhöz érkeztünk, ma már senki nem kérdőjelezheti meg a Zempléni Fesztivál létjogosultságát, és ebben döntő szerepe van a magas színvonalú szervezésnek, valamint a példaértékű térségi összefogásnak. Hörcsik Richárd elmondta, nagyszerű dolog, hogy nekünk, itt élőknek nem kell több száz kilométert utaznunk azért, hogy élőben megtekinthessük a világhírű produkciókat, hiszen mondhatni házhoz jön a művészet. Ennek fontos hozadéka a turisztikai fejlesztési program is, melynek köszönhetően számos jelentős beruházás valósult meg. Ilyen például a sajtótájékoztatónak helyt adó A Művelődés Háza és Könyvtára is, amellyel kapcsolatban az intézmény vezetője, Csatlósné Komáromi Katalin felidézte, hogy az elmúlt két évben nélkülözniük kellett az épületet, hiszen teljes körű rekonstrukción esett át a létesítmény. Az igazgató köszönetet mondott Magyarország Kormányának, amiért kiemelt támogatást biztosított az épület állagmegóvásához és további működtetéséhez.
Turjányi Miklós a három évtizedre visszagondolva a az emberi kapcsolatok fontosságát emelte ki, hiszen a fesztivál elindulása óta életre szóló barátságok köttettek a térség kulturális közössége és a Budapestről érkező szervező csapat között.
A programsorozat komolyzenei koncertjei közül kiemelkedik a Nyitóhangverseny a sárospataki Rákóczi-vár udvarán, melynek a Budafoki Dohnányi Zenekar mellett szólistája Lendvai József hegedűművész, karmestere pedig a Hollerung Gábor lesz, de az együttes másnap Szerencsen, a várudvaron Nyáresti klasszikusok címmel is ad koncertet. A komoly- és könnyűzenei felhozatal mellett az irodalomkedvelők, a képzőművészet rajongói és a gasztronómia szerelmesei is megtalálhatják számításukat a fesztiválon.
A programokról részletes információ a www.zemplenifesztival.hu honlapon, valamint a fesztivál Facebook-oldalán található. Jegyek a zf.jegy.hu és a broadwayticket.jegy.hu oldalon, a legtöbb programra július 31-ig 20% elővételi kedvezménnyel vásárolhatók.

Kiberpajzs

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Globo Konyha

14:30 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 84

Yesterday 548

Week 4999

Month 13985

All 673096

Currently are 67 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions