Vivid - VirtueMart Template

GloboTV

ADVENT ELSŐ GYERTYAGYÚJTÁSA A BOLYAIBAN

A szerencsi Bolyai János Katolikus Általános Iskola pedagógusai és diákjai november 29-én az első gyertyagyújtásra készültek. Az iskola igazgatója, Gaszperné Tilman Edina elmondta, hogy a szeretet ünnepére, Jézus születésére készülve ezt az időszakot Adventnek hívják, amely azt jelenti, hogy várakozás. Soltész Ádám atya megáldotta az adventi koszorút, majd a város vezetője Nyiri Tibor szólt arról, hogy ünnepeink közül a Karácsony a legszebb, hiszen ez a családé. Ilyenkor előtérbe kerül a szeretet, boldogság, békesség és a nyugalom.

Nyiri Tibor hangsúlyozta, hogy az első gyertya meggyújtása a békességet jelenti, először mindenkinek önmagával, családjával kell megvalósítania, hiszen ha a nyugalmat megtaláljuk magunkban, akkor tudunk önfeláldozóak lenni. A város vezetője ünnepi beszéde után meggyújtotta az első gyertyát a koszorún. Az intézmény vezetője szólt arról, hogy adventnek négyes tekintetét kell figyelembe venni. Először, Krisztus az, akinek eljöveteléről jövendöltek főként az ószövetségi próféták, az egész Ószövetség könyve végeredményben nem más, mint Krisztusra irányuló előre mutatás. Másodszor, Krisztus az, aki a prófétai jövendölések szerint valóban, megérkezett karácsonykor. Harmadszor, Krisztus az, akit az állandó mában, a mindenkori jelenben naponta várni kell, hogy újból minden napon megérkezzék, a jövetelvárás tehát legyen a szív állandó történése. Negyedszer, Krisztus az, aki a maga idejében eljön ítélni eleveneket és holtakat, amint ezt az Apostoli Hitvallás tanítja.

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

                 

Hirdetések

milshop banner 190513 2

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 297

Yesterday 353

Week 1283

Month 2936

All 247534

Currently are 48 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions