Vivid - VirtueMart Template

SPORTORVOSI SZAKRENDELÉS SZERENCSEN

A Szerencsi Rendelőintézetben újra van szeptember 17-től sportorvosi szakrendelés, amelynek a feladatait dr. Riskó Ágnes, sportorvos látja el. A vizsgálatokra előre egyeztetett időpontban végzi el a szakorvos, minden csütörtökön 15 és 19 óra között. Versenyezni kizárólag érvényes sportorvosi engedéllyel lehet. Ahhoz azonban szükség van alkalmassági- és időszakos szűrővizsgálatokra, amelynek célja a betegségek, sérülések, illetve az ezekre hajlamosító kockázati tényezők kiszűrése. A vizsgálatokat az Országos Sportegészségügyi Hálózat sportorvosai végzik az ország kijelölt pontjain.

ŐSZI FESZTIVÁL A ZEMPLÉNBEN

A Kerekdomb Fesztivált idén negyedik alkalommal rendezték meg. Eddig csak Tállya adott otthont a rendezvénynek, azonban ebben az évben már Golop község is csatlakozott a négy napos programsorozathoz. A két településen szeptember 17 és 20 között a boré és a kulturális eseményeké a főszerep. A közösségi esemény az ország egyik legszebb vidékére csábítja az érdeklődőket, akikre minőségi programok sokasága vár. Gyalogos, kerékpáros, és kajakos túrákkal, filmbemutatókkal, komoly és könnyűzenei koncertekkel, gyermek foglalkozásokkal és boros programokkal várják azokat, akik az első őszi napokat szeretnék tartalmasan eltölteni. A négy napot a Fővárosi Rapcirkusz koncertje indította. A helyi mesterek a kétkezi munkájuk, alkotásaik bemutatásával, a borászok pedig pincelátogatással egybekötött borkóstolással várják a látogatókat. Borozz, hallgass zenét és gyönyörködj a táj szépségében!

ÚJRA NYITVA A TOBORZÓ IRODA

Az egyetemi toborzó iroda kapui szeptember 14-től újra megnyíltak. A higiéniai szabályok betartása mellett ismét fogadja a katonai pálya iránt érdeklődő hallgatókat. Nagy Géza őrnagy, a Miskolci Toborzó Iroda vezetője megbeszélést folytatott a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel a Honvédelmi alapismeretek című tantárgy oktatásáról, amelyet közel 400 hallgató vett fel teljesítendő tantárgyai közé, ebben a félévben. A helyszínen katonai ösztöndíjakról és tartalékos szolgálati formákról kaphatnak bővebb felvilágosítást az érdeklődők. Egyetemi Toborzó Iroda nyitvatartása: H-CS: 10:00-15:30 P: 10:00-12:00

BOCSKAIS PET KALÓZOK

A MOL Alapítvány felhívására pályázatot nyújtottak be a szerencsi Bocskai István Katolikus Gimnázium természetet kedvelő pedagógusai. A program fő célja a Bodrogzug tavaszi áradása során évről évre felhalmozódó pet-palack és egyéb úszó műanyag hulladék összegyűjtése. Továbbá kiemelt feladat az, hogy a tanárok ösztönözzék a fiatalokat a fenntarthatóság szemléletének megtanulására, a környezettudatosságra nevelés és az aktív természetben végzett tevékenységek népszerűsítése. A diákok a Szerencs patakot és környékét szeptember 18-án tisztították meg a műanyag palackoktól. A tanulók a szemétszedés mellett vízmintát is vizsgáltak egy speciális táskában található eszközök segítségével. Éliás Balázs és Endrész Tamás, pedagógusok segítségével a diákok is kajakba pattantak és megkezdték a vizet is megtisztítani a hulladéktól.

BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A SZERENCSI ÖNKORMÁNYZATNÁL

Barva Attila, Szerencs Város Önkormányzat jegyzője a Covid 19 vírus terjedésének megfékezése érdekében biztonsági előírások betartását rendelte el ügyintézéskor a szerencsi polgármesteri hivatalban. A szabályokról elmondta, hogy tisztelettel kérik a lakosságot, hogy aki ügyintézés céljából felkeresi az épületet, ha megoldható ne hozzon magával kísérőt. A helysége belépve kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk vagy kendő viselése és használja az érintés nélkül működő kézfertőtlenítőt. A várakozó előcsarnokban összesen 10 fő tartózkodhat. Az ügyfélfogadás ideje és időtartama még nem változott. A jegyző kéri a lakosság megértését és együttműködését, valamint az online ügyintézésnek a használatát.

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

                 

Hirdetések

milshop banner 190513 2

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 131

Yesterday 311

Week 1429

Month 4559

All 272140

Currently are 75 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions