Vivid - VirtueMart Template

Rejtvényfejtők versenyeztek Szerencsen

Szeptember 25-én és 26-án ismét megrendezték az Országos Rejtvényfejtő és Sudoku Versenyt a szerencsi Rákóczi-várban, ahol hazánk legjobb rejtvényfejtőit látták vendégül. A találkozó megnyitóján elsőként Skorván József, a Szerencsi Logiklub elnöke üdvözölte az ország számos pontjáról érkezett versenyzőket, majd Mezei Marianna, a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója és Nyiri Tibor, Szerencs polgármestere köszöntötte a résztvevőket. A szükséges tudnivalókat Kasparek Éva, a Rejtvényfejtők Országos Egyesületének elnöke ismertette, majd kezdetét vette a modern szellemi lovagi torna.

Szüreti felvonulás Gesztelyben

Hagyományos szüreti mulatságot és felvonulást tartottak szeptember 25-én délelőtt Gesztelyben. Az ünneplő helyiek lovasok és szépen feldíszített lovas kocsik kíséretében haladtak végig a település főutcáján. A gesztelyiek négy helyszínen álltak meg a felvonulás alatt, ezen alkalmakkor a nagycsoportos óvodások, az iskolai néptánccsoport és a már elballagott, középiskolás fiatalok produkciója szórakoztatta a nagyérdeműt.

Országos karate bajnokság Szerencsen

Szeptember 25-én hetedik alkalommal került megrendezésre a Szerencsi Országos SKS-SKDUN Ippon Shobu Bajnokság a Kulcsár Anita Sportcsarnokban. A felkészülési bajnokság megnyitóján elsőként Varga Katalin, a Szerencs VSE karate szakosztályának vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Profáncsik Sándorné önkormányzati képviselő mondott beszédet. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Aurel Patru, az SKDUN világszövetség elnöke, a verseny referense pedig Juhász Ferenc, a Magyar Karate Szakszövetség alelnöke, egyben az SKS-SKDUN Hungary egri elnöke volt. A felkészülési bajnokság indulóinak életkora igen széles skálán mozog, hiszen a legfiatalabb sportoló mindössze hat éves, de az 50 év feletti veterán karatésok is képviseltették magukat a versenyen.

Felavatták Megyaszó vadonatúj piacterét

Szeptember 24-én felavatták a vadonatúj termelői piacot Megyaszón. Az ünnepélyes átadón elsőként Hajdú Istvánné polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. A község vezetője elmondta, hogy nagy hiányt pótol a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megépült új vásártér, hiszen a korábbi piac már nem felelt meg az árusítás mai igényeinek. Dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, amiért ilyen szépen fejlődik Megyaszó, és gratulált az új piachoz, amely nagy ajándék a helyi termelőknek és vásárlóknak.

Új szociális épület a hulladékkezelő központban

Szeptember 24-én új szociális épületet adtak át a Bodrogkeresztúri Regionális Hulladékkezelő Központ telephelyén. A dolgozók számára kialakított komplexum az Abaúj-Zempléni Szilárdhulladék Gazdálkodási Önkormányzati Társulás és a Hernád Völgye és Térsége Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás fejlesztési projektje keretében jött létre. Az épület megnyitóján elsőként Aros János társulási elnök köszöntötte a vendégeket, és ismertette a projekt mérföldköveit. Az eseményen jelen volt dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő is, aki elismerő szavakkal illette a projektet, és méltatta a térség hulladékgazdálkodására gyakorolt hatását.

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba - új adás

09:00 Szomszéd Vár

10:00 Qvantum

12:00 Szemeszter

14:00 Youtube Hiradó

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

                 

Hirdetések

milshop banner 190513 2

SFbBox by afl odds

Today 3

Yesterday 178

Week 3

Month 3976

All 343454

Currently are 233 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions