Vivid - VirtueMart Template

ÚJ FINANSZÍROZÁS AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN

A koronavírus járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben, a halasztható beavatkozások elmaradása miatt a kórházak jelentős bevételtől estek el. Ezért az egészségügyben dolgozók munkahelyének megőrzése érdekében a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő májustól az egészségügyi szolgáltatók finanszírozásának mértékét átlagfinanszírozással határozza meg. Az átlagfinanszírozás azt a célt szolgálja, hogy az egészségügyi szolgáltatók a veszélyhelyzet ideje alatt is biztonsággal működhessenek, és a hozzájuk forduló betegek rendelkezésére álljanak a készenléti ellátás szabályainak megfelelően. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

MEGVÁLTOZOTT A MEGYEI KÓRHÁZBA A BELÉPTETÉS

Megváltozik április 4-5-én a megyei kórházi Szentpéteri kapui telephely beléptetési rendje: mind a személy-, mind a gépkocsi bejáratokon valamennyi belépő esetében – legyen dolgozó, beteg, hozzátartozó – ellenőrzik a testhőmérsékletét hőkamera, avagy a testfelszínnel nem érintkező hőmérő segítségével. Ez várhatóan lassítja a kórház területére történő belépést, amiért a lakosság megértését és közreműködését kérik. Az intézmény vezetése felhívja a figyelmet arra is, hogy a járványügyi kórházrészben a tájékozódást további irányjelző táblákkal fogják segíteni, hogy az ide érkező páciensek az új betegfelvételi ambulanciát, mely a tüdőgyógyászati tömb földszintjén található, könnyebben megtalálják.

MEGFELELŐ INTÉZKEDÉSEK A JÁRVÁNY ELLENI VÉDEKEZÉSBEN

Egy hónapja regisztrálták az első megbetegedéseket Magyarországon, megfelelő időben, megfelelő intézkedések történtek a koronavírus-járvány elleni védekezésben - emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília felhívta a figyelmet arra, hogy a jó idő ellenére is tartsák be az emberek a korlátozó intézkedéseket. Müller Cecília felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a tömeges megbetegedések küszöbén vagyunk. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy sokfajta teszt került forgalomba, amelyek között lehetnek megbízhatatlanok is. Az országos tisztifőorvos kitért arra: "a mentális egészség megőrzéséért" mindenkinek szüksége van a szabad levegőre, ezért a sporttevékenység, a többi között a horgászat sem tilos, amennyiben mindenki betartja a távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

MASZKOK A SZERENCSI POSTALÁDÁKBAN

Szerencs Város Önkormányzata nagy figyelmet fordít a Szerencsen és az Ondi városrészben élők egészségének védelmére. A polgármesteri hivatal dolgozói az előírásokat betartva csomagolták a szerencsi varrodák által készített szájmaszkokat. Ezek a védelmet nyújtó eszközök az április 3-án megjelent Szerencsi Hírek, közéleti lappal együtt kerültek a helyiekhez. A kézbesítők háztartásonként 2 szájmaszkot dobtak be minden postaládába. Nyiri Tibor, polgármester hangsúlyozta, hogy aki megteheti az mindenképpen maradjon otthon. Azonban ha mégis el kell hagynunk az otthonunkat, akkor pedig használjunk kesztyűk, maszkot és tartsuk be a 2 méter távolságot.

MI A TEENDŐ LEJÁRT MŰSZAKI VIZSGA ESETÉN?

Nemcsak a személyi okmányok nem járnak le a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt, műszaki vizsgára sem kötelező vinni a gépjárműveket. Azt mindenképpen tudni kell, hogy a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos valamennyi hivatalos, március 12-t követően lejáró okmánya a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényes. Ez röviden azt jelenti, hogy amíg a veszélyhelyzet tart, nem kötelező műszaki vizsgára vinni az autókat, azonban a szakemberek mégis azt ajánlják, hogy ha tehetik, akkor tegyenek eleget most még ebben a krízisben a kötelezettségüknek, hiszen ha történik egy közúti közlekedési baleset abban az esetben problémák adódhatnak. Aki a veszélyhelyzet alatt szeretné elintézni a műszaki vizsgát, annak van rá lehetősége, jelenleg is megteheti a telefonon egyeztetett időpontok szerint, hétköznap 8 és 15 óra között.

Online televízióadás

online television

Globo Heti Műsorújság

mecenatura logoA Globo Televízió médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

A Globo Televízió műsorai a FIX Televízióban:

Globo Világjáró premier: Kedd 21:00

ismétlés: Hétfő 16:30 Vasárnap 14:30.       

Megyei Híradó premier: Csütörtök 15:30

ismétlés: Hétfő 10:00 Vasárnap 14:00.

                 

Hirdetések

milshop banner 190513 2

Partnereink

Globs logo black

tropical logo3

 

BSAlapitvany

SFbBox by afl odds

Today 7

Yesterday 223

Week 1813

Month 1276

All 219187

Currently are 22 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions