Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

RÉSZEGEN LOPOTT BUSSZAL INDULT HAZA HAJNALBAN

Ítéletet hozott a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki ittas állapotban egy parkoló autóbusz ajtaját benyomta, a járművet elindította, két település között vezette, majd árokpartnak ütközött. A megállapított tényállás szerint a terhelt 2023 augusztusában a hajnali órákban, ittas állapotban gyalogosan közlekedett egy borsodi településen, mikor meglátott egy ott parkoló távolsági autóbuszt. A férfi a járműhöz ment, az ajtaját erősen megnyomva abba bejutott, majd az ott talált indítókulccsal beindította és a szomszédos településig hajtott vele.

A vádlott – ittassága miatt – az autóbusszal menet közben egy egyenes útszakaszon az úttestről lehaladt, melyet követően a füves vízelvezető árokban az árokpartnak ütközött. Ezt követően kiszállt a járműből és távozott a helyszínről.

A baleset következtében személyi sérülés nem történt, az autóbuszban azonban mintegy 700.000 forint összegű kár keletkezett.

A vádlottat a bíróság jármű önkényes elvételének bűntettében és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségében találta bűnösnek, ezért őt 2 év 4 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre, 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra, mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe a nyomozás során tett beismerő vallomását, míg súlyosító körülmény volt az előéletében rejlő körülmények mellett az ittas állapotban történő járművezetések jelentős mértékű elszaporodottsága, továbbá az a tény, hogy a férfi alkoholos befolyásoltsága a bűncselekményi érték ötszörösét meghaladta.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Forrás: Miskolci Törvényszék

Fotó: Illusztráció

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 1268

Yesterday 913

Week 3039

Month 19132

All 771086

Currently are 182 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions