Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

SZAVAZZANAK AZ ÉV FÁJÁRA

Bodrogkisfalud Község Önkormányzata idén benevezte szeretett öreg tölgyfáját az Év Fája versenybe. Az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije 9 fát juttatott a megmérettetés döntőjébe, amelyek között szerepel a bodrogkisfaludi öreg tölgy is. A vármegyéből csak Bodrogkisfalud fája jutott be a döntőbe.

Szeretnénk kérni, hogy támogassák ezt az ügyet, hogy elnyerhesse a település az Év Fája címet. Szavazni az alábbi oldalon lehet, a linkre kattintva. A bodrogkisfaludi öreg tölgy fotói alatt található ,,Ez a történet és a fa legyen a nyertes!" zöld gomb megnyomásával lehetséges, ami előtt be kell írni az email címünket (és el kell fogadni az adatkezelési tájékoztatót). Fontos, hogy a szavazás csak akkor érvényes, ha a megerősítő emailben rákattintunk az érvényesítő linkre! Egy email címről csak egy szavazat adható le. Az Év Fáját a közönség választja meg online szavazás révén, amely idén is július 1-én indul és szeptember 30-án éjfélkor zárul. A vetélkedőben nem számított a fák kora és mérete, előny volt azonban, ha a jelölt őshonos fajt képvisel, közterületen áll, vagy amelynek a története egy környezetvédelmi ügyhöz kapcsolódik. A döntősök kiválasztásánál a zsűri legfontosabb szempontja volt a történet, amely megmutatja, hogy az adott fa vagy facsoport miért fontos és különleges a közösségnek.

A versenyre nevezők ezekkel a szavakkal mutatják be, hogy nekik miért fontos az öreg tölgy. A falu szívében – a Bárókertben - helyezkedik el a több száz éves tölgyfa, az Öreg Tölgy. Tövénél a legrégebbi épület egy kiállítóterem. A lombja alatt helyi tufával kirakott kör alakú tér található. A település összes eseményét a fa körül rendezik meg. A következő generáció helyben tartása kiemelten fontos Bodrogkeresztúr életében. Ezért egy BMX pályát, és a kisebb korosztálynak egy kis egyensúlyozó kalandkertet és játszóteret is kialakítottak a tölgyfa mellé. A rendezvények, események alkalmával ez nagyban segíti a családokat, hogy hosszabb időt tudjanak a fa árnyékában tölteni a családdal, gyerekekkel együtt. A tölgyfa alatti tér és a kiállítóközpont remek alkotói hangulattal rendelkezik. A növény szimbolizálja az egymásra figyelést, a közösségben való létet, összefogást, elszántságot és a következő generáció röghöz kötését is.

Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 159

Yesterday 1238

Week 159

Month 9655

All 761609

Currently are 63 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions