Vivid - VirtueMart Template

Friss Hírek

MEGISMÉTELTETETT SZAVAZÁS SZEGIBEN

Ma újra az urnákhoz kell járulniuk Szegiben a helyi lakosoknak.

A június 9-i önkormányzati választás után úgy döntött a Kúria, hogy a településen megsemmisíti a választás eredményét megismételteti a szavazást július 7-én. A Kúria indoka az volt, hogy túlságosan megszaporodott a voksolásra jogosult polgárok száma 2-3 nappal a választások előtt Szegiben. Csak az utolsó négy napban több, mint 70 fő jelentkezett be, s ezzel majd másfélszeresére nőtt a falu lakosainak száma.

A mai nap folyamán reggel 6:00-tól este 19:00-ig teheti le a voksát Szegiben, aki a 2024. június 9- napján tartott szavazáson a 001. számú szavazóköri névjegyzékben szerepelt, továbbá legkésőbb az ismételt szavazás napján nagykorúvá vált, így már rendelkezik választójoggal.

A szavazó polgárok egész nap folyamatosan érkeznek voksolni a négy polgármester jelöltre. A június 9-én megválasztott Fidesz jelöltre Trudics Andreára vagy Kisvárdai Tibor független polgármesterjelöltre és két korábbi indulóra.

A nap folyamán Szegi tősgyökeres lakói számukra ismeretlen személyeket véltek felfedezni a választásra érkezők között.

Észre vették, hogy időközönként kis buszokkal szállítják az embereket szavazni illetve besötétített ablakú személygépjárművekből szállnak ki olyan idegenek, akik teljesen ismeretlenek a településen élőknek. Ez a felismerés felháborítja a helyi lakosokat. Úgy vélik, hogy megint ugyanazok az emberek szavaznak, akik már korábban is, sőt mintha többen lennének a június 9-i választás óta. Továbbá megfigyelték, hogy a 37-es úton veszik fel ezeket az illetőket autókkal, majd szállítják el a településről, miután leadták a voksukat.



Kisvárdai Tibor független polgármester jelölt elmondta, hogy mindent megtett azért, hogy a június 9-i választás eredményeit felülbírálja a Kúria, és abban reménykedik, hogy igazságosabb eredmény fog születni.

A helyi lakosok továbbra is kitartanak a Közösségi Ház előtt, s nem tetszésüket fejezték ki a kialakult áldatlan helyzet miatt.

Az a Szegiben élő férfi is nyilatkozott stábunknak, aki annak a háznak a tulajdonosa, ahonnan kis csoportokban jönnek ki az emberek és mennek be szavazni a közelben a Közösségi Házba. Elmondta, hogy ugyanennek a háznak a haszonélvezője jelentett be magukhoz egy csomó embert a tulajdonos tudta nélkül a szavazás előtt.

A helyiek továbbra is figyelemmel kísérik a szavazás fejleményeit, reménykedve abban, hogy megváltozik a helyzet az ismeretlen voksolók ellenére.

A szavazás eredményét, csak este 19:00 óra után tudjuk meg.



Online televízióadás

online television

Hirdetések

FELHÍVÁS

 

                 

Hirdetés

mecenatura logoA Globo TV médiaszolgáltatási tevékenységét a
Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja

Globo Heti Műsorújság

Hétfő

07:00 Globo Magazin

08:00 Tanulószoba

10:00 Kvantum

11:00 Szent István TV - új adás

12:00 Székelyföld Magazin - új adás

13:00 Generációnk

14:00 Diagnózis

15:00 Középsuli

16:00 Sport Társ

17:00 A Doktor - új adás

17:30 Mese Délelőtt

18:00 Globo Portré

19:00 Globo Magazin

20:00 Szerencsi Hiradó

 

SFbBox by afl odds

Today 1004

Yesterday 5052

Week 12175

Month 11875

All 793691

Currently are 60 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions